Sültpaprika-krémleves pikáns paprikás Pannónia KETO Chips-el
Sültpaprika-krémleves pikáns paprikás Pannónia KETO Chips-el
Sültpaprika-krémleves pikáns paprikás Pannónia KETO Chips-el
2024. Július 16.

Ebédre egy igazi nyári étel, sültpaprika-krémleves készült. Kápia paprika az alapja és garantáljuk, hogy hozzá a Pannónai KETO Chips levesbetétként tökéletes választás. 

Hozzávalók:

  • 1 kg kápia paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. zsiradék (nekünk mangalicazsírt volt)
  • 2 dl növényi vagy hagyományos tejszín
  • ízlés szerint fűszerek: só, bors.
  • fél liter zöldségalaplé (nálunk épp volt a fagyasztóban) vagy víz.

Elkészítés:
200 fokra előmelegített sütőben, az alaposan megmosott paprikákat 30 perc alatt megsütjük.
Ezután kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd húzzuk le a héját, illetve a magokat is szedjük ki belőle.

A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk nagyon apróra. Egy lábasban a zsiradékon dinszteljük meg a hagymákat. Adjuk hozzá a paprikákat, sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel az alaplével/ vízzel, majd amikor felforrt, botmixerrel pépesítsük.
Ezután tegyük vissza a tűzre, öntsük rá a tejszínt, hagyjuk, hogy még egyet rottyanjon és kész. 

Feltét: pikáns paprikás ízesítésű Pannónia KETO Chips.

Langyosan és teljesen kihűlve is rendkívül finom és gyors nyári étel. 
 

Bezárom
Írd meg észrevételed
Vezetéknév *
Keresztnév *
Email cím *
Üzenet *
Cookie beállítások
Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani. A weboldalunkon történő további böngészéssel hozzájárul a cookie-k használatához.